Startdatum: dinsdag, 04 juni

STAD 2019. Technische en sociale innovatie

De bijzondere Leerstoelen van het CAOP brengen op 4 juni 2019 de vijfde editie van de Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD) uit. De STAD is een kritisch, analytisch overzicht van hoe de ambtelijke dienst ‘er kwalitatief en kwantitatief bij staat’. Het overkoepelende thema van STAD 2019 is: ‘Technologische en sociale innovatie bij de overheid’.

De STAD wordt elke twee jaar uitgebracht en biedt onafhankelijke en kritische beschouwingen over de ontwikkelingen in de overheid en combineert wetenschappelijke analyses met ervaringen uit de praktijk. De Leerstoelen en het CAOP profileren zich met de STAD als organisatie met kennis van vraagstukken uit de samenleving en overheid.

STAD 2017

De vierde Staat van de Ambtelijke Dienst kwam uit in 2017 en stond in het teken van ‘De motiverende overheid’. In STAD 2017 werd in deel I de balans opgemaakt van de voorgenomen veranderingen uit het regeerakkoord van kabinet-Rutte II. Deel II gaat over ‘de motiverende overheid’ en laat zien hoe gemeenten, provincies en waterschappen dit vertalen in personeelsbeleid en nieuwe werkwijzen.